Adevărata pastilă de slăbit

May 7th, 2014

Nu, nu, stați liniștiți, încă nu s-a inventat! Dar înțeleg că se depun oarece eforturi pentru inovația asta și până la urmă cred că e normal să se facă cercetare serioasă pentru ceva ce într-adevăr a devenit o problemă globală de mare amploare. Și sigur că toți grașii de pe lumea asta visează un leac-minune, pentru că, v-am mai spus, majoritatea visează să fie slabi și nu să slăbească (fenomen pe care o bună bucată de timp l-am experimentat la primă mână).

Iar dacă e să mă uit în urmă… Normal că m-am întrebat de nșpe ori ”ce-ar fi fost dacă n-aș fi avut mereu probleme de greutate?”, ”cum ar fi arătat viața mea acum dacă aș fi avut încredere și în fizicul meu așa cum am în intelect?” etc. Însă sunt genul de întrebări fără răspuns și genul de auto-chestionări cam fără sens, pentru că habar n-avem ce-ar fi fost dacă… De fapt, când o mai iau pe panta asta, adesea ajung să mă gândesc că, în ciuda faptului că trăim cu senzația că doar marile decizii ne schimbă cursul vieții (gen ce carieră să-mi aleg, la ce facultate să merg, cu cine să-mi petrec restul vieții etc.), existența noastră cârmește radical mai degrabă după lucruri complet neplanificate, uneori de-a dreptul mici, dar cu impact (poate chiar banalul dacă să ies din casă sau nu în ziua X la momentul Y). De exemplu, mă gândesc uneori la morțile alea stupide cauzate de accidente într-o fracțiune de secundă și mă macină că, uite, dacă oricând în viața respectivului de până atunci omul ăla și-ar fi decalat acțiunile cu 1 minut, poate ar fi fost încă în viață… Și-apoi îmi dau seama că viața e ca o schemă logică lungă de tot, cu mini-decizii la tot pasul și fiecare mini-alegere te duce pe alt drum. Așa că în final ajung de obicei recunoscătoare că sunt unde sunt și că sunt cum sunt, pentru că sigur-sigur puteam fi în circumstanțe cu muuuult mai nefericite astăzi. Apoi, apropo de slăbit, normal că n-am de unde să știu cum aș fi fost astăzi dacă n-aș fi fost grasă mai toată viața sau dacă nu m-ar zgâria pe creieri și azi niște reminiscențe de atunci… Poate aș fi ajuns o femeie cu moravuri ușoare exagerat de încrezătoare în atuurile corpului ei sau, din contra, poate aș fi ajuns femeia aia puternică pe care visez s-o construiesc, mândră de tot ce e, de tot ce știe și de tot ce poate. Dar ceea ce știu sigur este că experiența de obeză m-a învățat și niște lucruri bune și, mai mult, experiența cu dieta mi-a adus mari beneficii în relația cu mine…

Concluzia? Întâi de toate evitați să picați în găleata de melancolie și regret când mai ajungeți, inevitabil, să vă întrebați ”ce-ar fi fost dacă…”. Iar despre slăbit, ideal e să nu ajungeți grași niciodată, dar dacă se întâmplă, chit că ar exista un leac-minune, eu cred că tot v-aș recomanda călduros să trageți de voi cu un regim sănătos până ajungeți la target-ul dorit. Are drumul ăsta un fel al lui anume de vă duce spre nucleul vostru autentic (cumva și la propriu și la figurat) și vă activează niște resurse și abilități pe care poate n-ați fi aflat că le aveți decât puși față în față cu o provocare serioasă, pe termen lung.

One Response to “Adevărata pastilă de slăbit”

  1. Iata ca am ajuns asta pagina despre Adevărata pastilă de slăbit ,
    cautand despre capsule. Acum iti spun ca faci treaba
    super. poate vrei sa cunosti si pagina http://cazare-maramures.net un site despre maramureseni.
    Numa bine

RSS feed for comments on this post. And trackBack URL.

Leave a Reply