Desert aproximativ de regim

May 11th, 2015

Am luat mai multe mere ca să fac suc din ele, dar azi mi-a fost lene să mai pun în funcțiune storcătorul. În schimb, m-a luat o poftă de mere coapte, așa că am ales fix patru dintre ele, pentru că erau micuțe (altfel, dacă erau mari, ajungeau două; și da, v-am mai avertizat că eu gătesc fix câte porții se mănâncă atunci, ceea ce de regulă înseamnă două, pentru că doi suntem în casă). Și n-am avut nimic mai mult de făcut decât să le spăl bine, să le scobesc ciuful cu o linguriță, să le pun câteva particule de zahăr vanilat și-un praf de scorțișoară. După asta, la revedere, la cuptor! Dacă aveți mere dulci, cred că se poate sări și peste zahăr, dar chiar dacă nu săriți, sincer, eu am pus cred că vreun sfert de plic de zece grame, deci foarte, foarte puțin. Dar am pus și picul ăla de zahăr, așa că titlul rămâne cu „aproximativ de regim”. Rezultatul e delicios, probabil știți deja, și în plus e ceva ce se face foarte, foarte repede și cam fără bătaie de cap.

6 Responses to “Desert aproximativ de regim”

 1. Simona says:

  Emi, ai incercat greensugar? eu iau de la farmacie pliculete ca sa le pun in cafea.
  mi se pare insa prea scump ca sa il cumpar pt prajituri la punga de 1 kg…

  • Emi says:

   Sincer, nu, dar m-ai făcut curioasă. Sună bine conceptual. Am oarece rezerve, pentru că îndulcitorul din ștevie nu m-a dat pe spate la vremea lui, iar eritritolul nici n-am vrut să-l încerc după ce am văzut că ruda lui, xylitolul, nu-mi face chiar bine (digestiv vorbind). Cât despre preț, da, clar, 80 RON sună mult pentru 1 kg de zahăr, dar dacă e tot ce promite, parcă mi-ar veni să dau :) mai ales pentru că zahărul pe care-l am acum în borcan prin bucătărie e dintr-o pungă de acum 4 ani sau ceva de genul (deși, e drept, chiar fac eforturi să-l evit și de asta rezistă eroic). Dar dacă tot l-ai testat, cum e cu puterea de îndulcire? Poate că 1kg ține muuuult și bine. Te întreb pentru că, de exemplu, un borcan întreg de Clio praf avea 75 de grame…

   • alina says:

    din cate am inteles, are o putere de indulcire mai mare decat zaharul. si eu folosesc ceva asemanator aici unde traiesc, si se comporta bine si termic, si la gust si nici nu trebuie sa folosesc prea mult.. mai ales acum, cu Dukan, sunt mai sensibila la dulce, si nu imi mai place sa fie exagerat, ci putin dar bun.. pe “gust verde” si nu numai, gasesti retete testate cu green sugar si par gustoase

    • Emi says:

     Am să testez oricum. Așa, cu ”părutul”, m-am păcălit de multe ori și cu ștevia aia amară ca naiba :) ) Arătau și miroseau într-un mare, MARE fel, dar la gust… Îh!

     • Simona says:

      Folosindu-l la cafea, mi se pare ca se comporta la fel ca zaharul, atat la gust, cat si la cantitate. dar cuvantul asta “eritritol” suna asa de… sintetic… piticii mei de pe creier. desi cred ca e mai sanatos decat zaharul, chiar si pentru copil, mai studiez. eu acum, cand coc ceva dulce pentru mine cu indulcitori, trebuie sa fac in paralel inca o portie cu zahar, pentru copil, mi s-ar parea horor sa ii dau lui clio.

 2. 圧倒的な存在感を放つオリジナルファブリックをはじめ、マッドなアメリカンテイストをTOKYOのストリートに落とし込むデザインワークは他の追随を許さない。

RSS feed for comments on this post. And trackBack URL.

Leave a Reply