Exercițiu de imaginație de Luni dimineața

November 24th, 2014

Haosul meu continuă și asta a-nsemnat că n-am mai avut vreme nici să mănânc ordonat, darămite să gătesc. Rezultatul sec (și meritat până la urmă) – 2 kg în plus. Mă rog, nu-i panică, știu ce am de făcut, de azi mă forțez spre auto-disciplină și n-am niciun dubiu că cel târziu săptămâna viitoare pe vremea asta am să revin la parametrii mei fericiți, dacă mă țin de treabă.

Dar nu asta voiam să vă spun. Intenția mea era să vă provoc la un exercițiu creativ – ce ați gândi/simți dacă v-ați întâlni azi, acum, cu versiunea voastră extra-pufoasă? Ce i-ați spune?

Mă uitam aseară în oglindă și-mi reconfirmam cât de mult se văd acum 2 amețite de kilograme în plus. Două kg care altădată erau o picătură într-un ocean și cred că aveam chiar des asemenea variații, deși n-aș fi putut să le observ, pentru că mă țineam la distanță de orice semăna a cântar. Ei bine, uitându-mă lung la mine și la alea 2 afuriste-n plus, încercam să-mi închipui cum arătam cu 30 și ceva în plus, nu doar cu 2. Și, culmea, am fost acolo, dar nu reușesc să mă mai vizualizez. Aproape am dubii că m-aș recunoaște. Dar dacă m-aș vedea și m-aș recunoaște, ce mi-aș spune?!

Sincer, eu n-am încă un răspuns și mă tot gândesc de aseară. Dar mi-ar face mare plăcere să citesc răspunsurile altora, desigur, dacă reușiți și voi să le găsiți pentru voi și dacă veți avea disponibilitatea să mi le scrieți aici :)

2 Responses to “Exercițiu de imaginație de Luni dimineața”

  1. alina says:

    la mine a fost putin diferit, deoarece m-am trezit cu foarte multe kg in plus in vreo saptamana in urma unui episod de binge ce nu se mai termina.. eram umflata la propriu, ma dureau muschii si pielea era intinsa la extrem peste tot, fata umflata incat eram de nerecunoscut, iar hainele chiar nu mai intrau pe mine. bineinteles ca depresia in care ma aflam s-a accentuat, iar intr-o zi m-am trezit plangand, si am inceput sa-mi scriu o scrisoare pentru atunci cand va mai aparea acea “urge to binge”.. si am inceput sa descriu senzatiile fizice pe care le traiam si gandurile si regretele ce ma macinau, cat de amanuntit am reusit… am tot recitit ulterior scrisoarea si chiar imi era mila de mine cea de atunci…iar cand reuseam sa slabesc si sa ma simt bine in pielea mea, scriam in jurnalul meu cat de bine e sa traiesti noile senzatii… iar uneori confrunt scrierile ca si cum as fi formata din doua persoane sau pesonalitati, sau in doua versiuni, una fericita si una mai nefericita. e interesant sa iti vezi evolutia, iar progresul te va face sa iti doresti sa nu mai revii acolo vreodata. cum am spus, situatia mea e diferita, dar sigur si tu vezi cum te apreciezi acum mai mult pentru ceea ce ai devenit.. ti-am mai scris acum vreo saptamana ca iti admir echilibrul si cred ca asta a fost cel mai mare castig din experienta ta dietetica. a trecut si la mine o saptamana de Dukan si ma simt bine, inca nu am avut acea “urge to binge”

  2. Emi says:

    Sinceră să fiu, nu cred că aș simți milă față de omul acela. Cred că în continuare aș respinge ce văd. Dar e drept că tu te uiți la ”înăuntrul” omului de atunci, iar asta cred că s-ar putea să-mi stârnească și mie milă. Toată durerea, complexele, neîncrederea… Demne de toată mila! :)

    PS: Echilibrul nu știu dacă l-am dobândit musai odată cu dieta. A fost cumva un cumul de factori care m-au împins spre schimbare masivă în 2012, când am început Dukan. Dacă e să fiu foarte onestă, cred că de fapt psihoterapia m-a ajutat să dau tonul schimbării (deși ajunsesem acolo pentru o cu totul altă problemă care, din păcate, nici azi nu e rezolvată, asta apropo de echilibru). Și cred că acolo am dobândit și oarece abilități interne care m-au ajutat să și susțin procesul ulterior. Eu una recomand oricui, oricând experiența terapiei, mai ales dacă știi să ai o problemă care-ți controlează existența. Dar chiar dacă n-ai, uneori e ca și cum ai face analizele periodice – descoperi la timp ceva înainte să explodeze și să devină (aproape?) iremediabil.

    Spor și numai bine!

RSS feed for comments on this post. And trackBack URL.

Leave a Reply