Experienţa mea cu Atacul

October 3rd, 2012

Pentru că îmi doream să slăbesc mai mult de 20 kg, am vrut să ţin 10 zile. De fapt, chiar am ţinut 10 zile, deşi graficul rezultat pe site-ul Dukan din UK îmi propunea 6 sau 7 zile. Adevărul e că nici n-am mai slăbit după ziua a 6-a şi nici prin cap nu mi-a trecut să trec la etapa următoare (ceea ce am aflat ulterior că era bine de făcut). Cumva, simţeam că deja aş fi cedat puţin în raport cu regimul, aşa că am făcut din asta un nou test de voinţă. Vouă vă recomand să faceţi testul de la început şi să respectaţi rezultatul (e surprinzătoare acurateţea pentru un soft automat!). Eu n-am ştiut la momentul ăla că 10 zile bat de fapt spre periculos şi că ar trebui ţinute sub supraveghere medicală. Mă bucur acum că n-am avut niciun simptom dubios (poate şi pentru că am luat suplimentul de vitamine de la început). Probabil că dacă aş fi avut motive de îngrijorare, aş fi renunţat. Şi renunţam de fraieră!

În Atac eu am slăbit cam 3,5 kg. Având în vedere greutatea mea şi ce tot auzeam pe la alţii, n-am să mint, am fost puţin dezamăgită. Dar până la urmă erau 3,5 în minus, adică aproape câte slăbisem adunat în cele 2 luni dinainte cu alte 2 diete şi nişte restricţii auto-impuse. Prin comparaţie cu alţii, da, se putea mai bine, dar comparând cu ce mai putuse altă dată organismul meu, era grozav!

Şi, apropo, asta e o lecţie tare importantă. E foarte uşor să te demotivezi când vezi că n-ai rezultate la fel de spectaculoase ca alţii şi e clar că toţi ne-am dori să ne atingem greutatea ideală în cel mai scurt timp. Dar dieta asta trebuie privită ca un proces de cunoaştere a propriului organism şi e important să faci pace cu tine şi cu ritmul tău. Până la urmă, să te superi că n-ai slăbit 5 kg în atac e la fel ca şi cum te-ai supăra că nu te-ai născut cu ochi albaştri sau cu un metabolism fulger de la început. Asta e. Ar fi fost frumos, dar n-a fost să fie. Faci ce poţi cu ce ai :)

Oricum, indiferent cât slăbeşti în primele zile, e ceva notabil şi asta te mobilizează. Sigur, ritmul nu se menţine, dar e un început bun de tot. Însă nu subestimaţi efortul înainte de a începe! În general, pe parcursul dietei, zilele de proteine pure vor fi cele mai dificile. Atacul e cu atât mai greu cu cât trebuie ţinut cât mai “curat” (fără toleratele care apar în etapa următoare şi mai îndulcesc efortul), iar 10 zile sunt chiar foarte greu de ţinut.

Dar zău că merită!

One Response to “Experienţa mea cu Atacul”

  1. [...] trecut pe vremea asta eram în prima zi de atac… Doamne, ce repede a trecut timpul! Și iar îmi amintesc motto-ul meu de pe parcursul [...]

RSS feed for comments on this post. And trackBack URL.

Leave a Reply