Ficăței cu mămăligă Dukan

April 8th, 2013

De când am început dieta tot am încercat să găsesc o formulă prin care să-mi placă și ficățeii. De câteva ori am încercat să fac pateu de casă și, invariabil, rezultatul a ajuns la gunoi, indiferent cum am încercat să combin ingrediente permise și indiferent ce condimente am încercat să pun; de fapt, ăsta cred că e singurul preparat despre am concluzionat că e musai să aibă și oarece grăsime (unt/margarină) ca să aibă gust cum trebuie. Apoi, mi s-a recomandat să-i fac în tigaie, în crustă de tărâțe. Testat și asta, dar procesul de producție generează mult fum, iar rezultatul nu m-a dat pe spate. Acum, după ce am făcut drob din pipote și inimi, presupun că ficățeii s-ar integra destul de bine și în rețeta aia.

Dar m-am întrebat de ce nu am încercat până acum și varianta clasică de ficăței – înăbușiți, cu mămăliguță alături. Și mi-am răspuns repede – mămăliga e problema. Găsisem la un moment dat rețeta asta și mi s-a părut… Nepotrivită. Pentru ce ouă, iaurt, brânză?

Însă în ultima vreme am devenit foarte motivată să mai scap de carnea de pui, așa că am revenit la experimentul cu ficățeii. Mai ales de când se zvonește că e permisă lingurița de ulei de măsline în croazieră, m-am gândit că au șanse să iasă într-adevăr înăbușiți și nu doar fierți, deci fix la fel cum îi făceam și înainte de Dukan (deși în general evit să integrez uleiul în orice fel de procesare termică). Iar despre mămăliguță, vă spun drept că din 150 ml apă, sare, 2 linguri de tărâțe de ovăz și una de tărâțe de grâu iese fix ce trebuie. Numai că, la fel ca și maioneza Dukan, ea în sine nu e mare bunătate, doar că în combinație cu felul potrivit, gustul final este exact cum ar trebui să fie.

One Response to “Ficăței cu mămăligă Dukan”

  1. Buna. Am intrat pe pagina ta si am remarcat ca este foarte
    valoroasa si prezinta aspecte utile. Permite-mi sa propun si eu despre un magazin pe internet cu produse foarte
    ieftine: Aliexpress Romania.
    Cred ca aiaflat deja de el. Multumesc.

RSS feed for comments on this post. And trackBack URL.

Leave a Reply