Pește o dată pe săptămână

February 26th, 2015

Unul dintre lucrurile pe care mi le-am propus pentru 2015 este ca cel puțin o dată pe săptămână să mănânc pește (a se citi pește proaspăt). Și vă anunț cu mândrie că deocamdată mi-a cam ieșit figura, deși opțiunile mele sunt destul de limitate, pentru că și eu și consortul suntem destul de mofturoși la capitolul ăsta și, firește, varianta cea mai ușor de iubit, peștele prăjit, se exclude fără drept de apel. Așadar, mâncăm fie rondele de somon la grătar, fie păstrăv la cuptor.

Știu, sună scump și, dacă despre păstrăv v-am mai spus și cu altă ocazie și-am mai luat și cât am ținut Dukan, recunosc că mi-a fost tare greu să încep să iau somon, dar zău că mai am nevoie și de varietate. Mă rog, încă am mici tresăriri interioare când văd eticheta cu prețul de la rondelele de somon, dar până la urmă nu mă costă mai mult decât păstrăvul. Da, știu, nici cel din urmă nu-i musai un pește ieftin, dar dacă e să te gândești că de fapt o porție sățioasă și sănătoasă te costă 15 lei parcă nu mai e chiar așa o tragedie. În plus, pentru mine câștigă multe puncte în plus faptul că se prepară rapid, ușor și nici n-am de pescuit o eternitate după oase…

În rest, mai mâncăm și câte o ruladă cu somon (găsiți rețeta aici, în comentarii) și uneori tarta cu ton.

Leave a Reply