Post-Paște

April 16th, 2015

Raportez cu mândrie că Sărbătorile au trecut peste mine fără să-și pună amprenta asupra siluetei. De fapt, am ieșit din Sărbători cu câteva grame-n minus decât intrasem. N-am mâncat nicicum de regim și-am ronțătit cu poftă și cozonac și pască (în vreo două zile chiar), în câteva dimineți (de când nu v-am mai scris) am încropit în grabă și câte-un sandviș cu pâine (graham) și salam de Sibiu. Dar în rest am mâncat friptură de curcan, salată, fructe și, în general, destul de puțin. Exact cum v-am scris în ghidul de menținere, am încercat să tot compensez ”porcăiala”. Ba să fie mai puțină, ba să fie mai spre dimineață, ba să fiu apoi cuminte în restul zilei, ba să fiu foarte cuminte în următoarea zi, ba să compensez cu niște mișcare în plus și tot așa.

Nu pot decât să sper că ați trecut și voi cu bine hopul ăsta. Dacă nu, poate fix asta vă motivează să vă apucați serios de treabă. Eu nu pot să nu-mi amintesc că fix după Paște, în 2012, când m-am trezit cu 95 de kilograme (deși în general slăbeam de Sărbători, pentru că nu mă omor după preparate tradiționale), m-am speriat că-s mult prea aproape de acel 100-de-neconceput și-n cel mai scurt timp începeam drumul Dukan care m-a dus, încet și sigur, spre 60 kg.

PS: Am reușit să mă întâlnesc și cu vreo trei oameni care nu m-au mai văzut de câțiva ani și s-au minunat de schimbare. O fostă colegă de liceu chiar mi-a spus că m-am schimbat radical – și fizic și ca atitudine. Și n-am să mint. Iar m-am simțit al naibii de bine :)

Leave a Reply