Primii paşi

September 27th, 2012

În mai şi iunie 2012 am alternat “regimul fără” (fără dulciuri, prăjeli, făinoase) cu 2 diete clasice (una de 13 zile şi una cu castraveţi). Dieta de 13 zile o mai ţinusem în liceu, în fericita vară în care atinsesem minimul meu istoric. Atunci slăbisem de la 67 la 62 şi mai şi trişasem. Acum, pornind de la o greutate mult mai mare, ar fi trebuit să slăbesc ceva mai mult. Dar nu, deşi n-am mai trişat cu absolut nimic. De fapt, după prima săptămână mi-am dat seama că cine ştie ce rezultat n-am să am, dar am luat-o ca pe un test de voinţă, mai ales că e destul de greu de ţinut (fix 3 mese, cu meniu fix, stabilit la gramaj). Nici minunea aia cu castraveţi nu m-a ajutat cine ştie ce.

Totuşi, la mijlocul lui iunie scăpasem de 4 kg. Considerând efortul şi faptul că peste 90 trecusem recent şi-n mare viteză, speram la mai mult. Dar trecusem testul de voinţă şi, până la urmă, erau 4 în minus şi nu în plus! Oricum, mi-am dat seama că ar trebui să abordez altfel problema şi m-am gândit la o dietă pe termen lung.

Iniţial am zis că merg cu Montignac, dar am aflat de la o fostă colegă de serviciu de Dukan. Ea începuse în mai şi slăbise deja binişor, slăbiseră şi alte cunoştinţe de-ale ei, aşa că am început să citesc despre dieta asta. Mi-a plăcut ce am citit, mi s-a părut că mi se potriveşte şi la 20.06.2012 am început atacul. Aveam 90 kg, 104 cm în talie şi 124 cm în şolduri.

Leave a Reply