Să vă mai explic o dată cum e cu pielea

May 30th, 2013

Se lasă pielea sau nu după dieta Dukan? Păi, răspunsul e cam la fel ca pentru marile întrebări care ne frământă zi de zi – depinde…

Întâi de toate vă atrag atenția că, la fel ca pentru orice altceva, depinde în primul și în primul rând de corp (în cazul ăsta particular depinde probabil de elasticitatea pielii). Și v-am tot bătut la cap cu ideea că fiecare organism e diferit, deci e de așteptat ca și reacțiile să fie diferite. Apoi, la fel de relevant mi se pare și numărul de kilograme de care vă doriți să scăpați – 5-10 kg nu cred că au cum să ducă la piele lăsată, dar de la 20 încolo, mai ales dacă aveți noroc de un ritm alert la slăbit, se prea poate să… Însă asta nu ține de Dukan în particular!

Bun. Acum că am stabilit clar niște aspecte, revin la poveste. Și sigur că povestea pe care-o știu cel mai bine e a mea :) . Până la acest moment am scăpat de 36 de kg în aproximativ un an. Iar asta e destul de mult și destul de repede, chiar și în condițiile în care am stat în platouri lungi (necesare și ele re-calibrării sistemelor, inclusiv a pielii) și am avut un ritm sub medie față de ce estimează Dukan. De asemenea, considerând după numeroasele vergeturi (din varii zone) pe care le-am tot acumulat în perioadele se îngrășare, nu cred că greșesc dacă presupun că n-am cea mai elastică piele din lume. Rezultatul – pielea mea n-a fost la finalul croazierei chiar în cea mai bună formă. Și nu, nici povestea aia cu ”vârsta mă ajută” n-a contat. Totuși, deși au trecut abia 2 luni și-un pic de când am intrat în consolidare (și startul a fost lung și timid), pielea mea și-a schimbat simțitor consistența. În martie era foarte pufoasă, iar acum e vizibil mai fermă. Așa că stați liniștite, măcar parțial lucrurile se schimbă în bine odată ce aportul natural de vitamine și minerale revine la cote omenești (plus că am senzația că și consumul de oarece carbohidrați și grăsimi benefice joacă un rol în povestea asta).

Ce-am făcut eu pentru piele în timpul croazierei? Sincer, nu mare lucru. Dar asta poate e o veste bună pentru voi, în speranța că poate dacă acordați atenție sporită și acestui aspect veți ameliora cât de cât situația. Deși părerea mea sinceră este că pielea lăsată e o consecință firească și (probabil) imposibil de eliminat atunci când scăpați de multe kilograme și în timp relativ scurt. Eu, din păcate, n-am avut niciodată cultul datului cu cremă. Așa că nu m-am uns de 2 ori pe zi, în fiecare zi cu nu știu ce minuni (că asta e recomandarea de pe majoritatea produselor din gama asta, nu?). Am făcut ce făceam și înainte – m-am dat cu ulei pentru bebeluși, pe pielea udă, după duș. Și la asta se adaugă și exerciții cardio făcute cu destul de multă consecvență.

Cam așa se rezumă experiența mea. Și vă mărturisesc că nu e o tragedie că încă n-am corp de top model. Până la urmă tind să mă expun în fața lumii cu haine pe mine și nici să nu vă închipuiți că pur și simplu curge pielea de pe mine acum :) . Doar că în zonele de unde s-a dus mult (abdomen, partea superioară a coapselor interioase și în zona tricepșilor) și mai ales pe porțiunile foarte ”vărgate” nu e (încă) foarte fermă. Atâta tot. Altfel, îndrăznesc să spun că îmbrăcată arăt chiar binișor zilele astea :P . Ceea ce, sigur, pentru mine e un mare câștig, pentru că soluții sunt și pentru pielea lăsată. Deocamdată pot să mai apelez la oarece artificii să ascund micile imperfecțiuni, însă vă asigur că 36 de kg erau mult mai greu de ascuns :) (de fapt hai s-o zic pe aia dreaptă – nu mai erau pe lumea asta bluze suficient de largi și croieli suficient de avantajoase încât să le ascundă!). Deci pentru mine a meritat. Cu tot cu piele un pic lăsată. Oricum mai am oarece defecte de remediat și cursa pentru un corp perfect de care să fiu foarte mulțumită continuă.

One Response to “Să vă mai explic o dată cum e cu pielea”

  1. [...] să aibă de unde pierde, e resimțită fără doar și poate. Plus că, la fel ca și în cazul pielii, rezultatul final imediat după slăbire nu e tocmai ferm. Adică ar fi și așa nasol să faci [...]

RSS feed for comments on this post. And trackBack URL.

Leave a Reply