Salată de vinete Dukan cu ceapă și maioneză Dukan

February 11th, 2013

Mie întotdeauna mi-a plăcut salata de vinete și asta e în sfârșit o preferință sănătoasă :) De ce? În primul rând, pentru că vinetele au cam 22 de calorii/100 g, ceea ce e foarte puțin. Dar mai mult decât atât, vinetele conțin pectină, iar minunăția asta de gel formează în intestin un fel de membrană care absoarbe calorii și face ca acestea să se elimine ca atare, fără să le mai înmagazinăm (sursa informației e site-ul .com al dietei Dukan).

Dar când vorbim de salata de vinete în varianta clasică, tot despre ceva cu multe calorii vorbim, pentru că majoritatea adaugă mult ulei și maioneză. Însă varianta Dukan e la fel de bună și mult mai sănătoasă! Așadar, avem nevoie de vinete, ceapă după gust, 1-2 lingurițe de ulei de măsline (n-am fost niciodată sigură dacă uleiul e tolerat în cantitate de 1 lingură sau 1 linguriță, dar eu am pus 2 lingurițe în condițiile în care am gătit pentru 2) sau ulei de parafină (bun mai ales când vine vorba de constipație, dar ATENȚIE, deși nu e cazul aici, rețineți că acest ulei devine toxic atunci când e procesat termic) și maioneză Dukan. Maioneza asta se face foarte ușor și, deși nu e grozavă ca atare, în combinație cu salata modifică gustul exact așa cum ar trebui; eu o fac din cantitatea de ulei despre care v-am spus mai sus, 1 linguriță de muștar, o lingură de iaurt și 1 gălbenuș (am făcut numai cu gălbenuș crud, dar  dacă aveți rețineri așa, sigur iese și cu el fiert ).

Personal, n-am niciun fel de problemă în a mânca salata asta goală, dar de când țin dieta am mâncat-o și cu pâine Dukan și cu minunățiile alea de chifle cu gluten (referințe la ambele ”produse de panificație” găsiți aici). E bună în oricare dintre cele 3 variante :)

One Response to “Salată de vinete Dukan cu ceapă și maioneză Dukan”

  1. 94Lizzie says:

    Hi blogger, i must say you have high quality articles here.

    Your website can go viral. You need initial traffic
    boost only. How to get it? Search for: Mertiso’s tips
    go viral

RSS feed for comments on this post. And trackBack URL.

Leave a Reply