Viața cu fundul mic :)

July 1st, 2014

Întotdeauna am crezut că printre cele mai periculoase categorii de oameni se numără femeile frumoase și deștepte, perfect conștiente de atuurile lor și fără rezerve în a face uz de ele. Și nu că aș fi eu chiar Miss sau că aș fi ajuns tocmai la statutul de trup de zeiță, dar pot să vă spun cu certitudine că mi se deschid mult mai multe uși de când circul prin Univers cu fundul (mai) mic… De exemplu, duminică am avut o problemă cu mașina și în sfertul ăla de oră în care m-am foit pe lângă ea să caut o soluție s-au oferit să mă ajute fix 10 bărbați. În schimb, mă țin minte pe la 80 și multe kg cu nșpe sacoșe în brațe și zero ajutor, deși individul pe lângă care treceam tocmai deschisese ușa, politicos și amabil, unei fătuci drguțe gen 90-60-90, împovărate de o sticlă de apă de 0,5 l :) . Și nu e vorba că aștept genul ăsta de ajutor, pentru că sunt perfect capabilă și chiar dornică să mă descurc singură, indiferent ce-o fi să vină spre mine. De fapt, din contra, sunt foarte ne-obișnuită să primesc ajutor (mai ales nesolicitat) și, în general, sunt încă foarte stingheră să primesc atenție (deși e deja un an de la marea mea transformare), iar uneori chiar mă gândesc că reacționez nepotrivit (așa-s de sălbatică :D ). Dar ideea e, pe scurt, că pot să-mi dau seama de marile diferențe de comportament pe care le generează aparențele…

În rest, tot cumva apropo de chestia asta, îmi pare tare rău că nu mai am așa mult timp să scriu. Însă încrederea care vine din reușita unui regim pe termen lung, cuplată cu încrederea în sine pe care am câștigat-o din noile proporții m-au ajutat să fiu ceva mai curajoasă și profesional. Pur și simplu mi-am asumat provocări noi și am făcut asta cu o ușurință surprinzătoare. Așa că poate-s un pic datoare să nuanțez ce am scris mai sus – uneori nu e vorba neapărat că ți se deschid uși, dar încrederea te ajută să-ți și cauți mai multe uși ori să le deschizi cu mai mult curaj pe cele cunoscute etc.

4 Responses to “Viața cu fundul mic :)”

 1. tania 67 says:

  Cine a trait acceasi experienta ca si tine intelege forte bine ce ai scris mai sus…iar partea cu increderea e valabila atat pe plan profesional cat si in cel famillial ….

 2. Emi says:

  Tania, așa e. Încrederea în sine vine la pachet cu lucruri minunate în orice plan. Deci s-o cultivăm, zic! :)

 3. Radu says:

  Fain. Tine-o tot asa.
  Mi s-a intamplat si mie de cand am trecut la camasi/pantaloni slim.

RSS feed for comments on this post. And trackBack URL.

Leave a Reply